Rood, blauw of groen: welke jurk staat jou het beste?

Volgens “Portal Tudo Aqui” (www.portaltudoaqui.com.br) is rekening houden met jouw huidskleur en huidstype tijdens het kiezen van een jurk van uiterst belang.

Elke kleur gaat namelijk hand in hand met een bepaald huidskleur. Nagaan welke kleur “jouw” kleur is, raden we dus ten zeerste aan.

Naast je huidskleur is ook de ondertoon van je huid bepalend. Er bestaat namelijk een verschil tussen de ondertoon van je huid en je huidskleur. Tterwijl je huidskleur slechts de oppervlakkige kleur is wordt je ondertoon bepaald door de hoeveelheid pigment die je in je huid hebt. Zo kan je huidskleur ofwel licht, medium of donker zijn terwijl de meest voorkomende ondertonen roze, geel en olijf zijn.

Verder speelt ook je haarkleur een grote rol. Zo kan de ene jurk je bruinharige vriendin volledig laten stralen, terwijl deze je blonde tante net een doffe look geeft.

Als dit alles nog niet ingewikkeld genoeg is, bestaan er ook nog eens meer dan een miljoen aantal kleuren. Om het je wat gemakkelijker te maken bespreken we in dit artikel dan ook slechts drie kleuren namelijk rood, blauw en groen.

Rode jurken

Het contrast dat een felrode jurk creëert in combinatie met een donkere huidskleur is ongelooflijk mooi. Ook oranje en geel zijn goede opties. Vrouwen met een bleke huidskleur kunnen dus gerust hun rode, oranje en gele jurkjes aan hun bruine of zwarte vriendinnen schenken want donkerblauw en donkergroen staat hen veel beter.

Blauwe jurken

Lichtblauw, donkerblauw, cyaan, ijsblauw, turkoois, noem maar op. Allen gaan ze hand in hand met mensen met een roze ondertoon. Ook blonde mensen staan goed met blauwe tinten.

Verder complimenteren blauwe kledingstukken ook mensen met een olijf ondertoon. Wie een warme ondertoon heeft kan dus zeker een aantal mooie blauwe jurken kopen.

Groene jurken

Het mag dan misschien wel vreemd klinken maar mensen met een gele ondertoon dragen beter groene jurken. Groen mag dan wel een mengeling zijn tussen blauw en geel maar het dragen van deze kleur zorgt voor een mooi evenwicht en laat de huid er heel wat minder geel uitzien.

Dit gezegd zijnde vermijden vrouwen met een gele ondertoon beter gele jurken aangezien dit hun huid er nog heel wat geler zal laten uitzien.

Of je nu voorkeur hebt voor rood, blauw of groen, alle leuke jurkjes vind je hier gemakkelijk online.

Gegevens:
Dresses Only
Adres: Bruijellestraat 4, 5048 AE Tilburg, Nederland
Telefoon: +31 13 468 7821