Hoe draag je een rood jurkje met stijl?

Een rode jurk wordt al sinds het begin van tijd geassocieerd met liefde, seksualiteit, erotiek en passie. Waarschijnlijk omdat we biologisch geprogrammeerd zijn dat vruchtbaarheid van een vrouw te zien zou zijn aan een rode huid. Wetenschappers zijn hier niet over eens, maar de modewereld weet instinctief dat een rode jurk seksualiteit uitstraalt en dat zie je terug op de rode loper en in de filmwereld.

In het dagelijkse leven is het wat lastiger om een rode jurk te dragen. De lijn tussen sensueel en goedkoop is erg dun en je wilt wel aan de goede kant van die lijn zitten. Hier zijn wat tips voor het dragen van een rode jurk:

  • Draag geen gehele rode jurk als je gaat solliciteren. Rood wordt gezien als een krachtige kleur dat macht en intimidatie uitstraalt en wordt door mannen gebruikt als accenten zoals de stropdas of schoenzolen. Vrouwen in rood zijn intimiderend voor zowel mannen als andere vrouwen en dat kan niet altijd ten goede zijn. Ben je juist op zoek naar een baan in onroerend goed of als advocaat? Draag dan de rode jurk met een zwart of donkergrijs jasje erover.
  • Het ene rood is niet hetzelfde als het andere rood. Weet jij welk type je bent? Heb je een lichte huid en roodkleurig haar? Dan kunnen tomaatrood en koraalrood prima. Heb je blond haar en grijze of blauwe ogen? Dan wordt het lastiger om rood te dragen. Een geheel rode jurk is dan misschien niet voor jou. Donkere types kunnen een Coca-Cola rode jurk heel goed aan, maar doen het minder goed met rode kleuren die een gele ondertoon hebben, zoals terra of tomaatrood.
  • Als je geen bijpassende accessoires hebt in dezelfde kleur rood als de jurk, kies dan zwart voor accessoires en schoenen. Combineer rood nooit met een andere kleur of met een andere tint rood.