Bruidsjurkjes voor elke lichaamsvorm

Volgens „Vix“ (www.vix.com) bestaat er voor elke lichaamsvorm de perfecte jurk. Nagaan welke jurk jou op het lijf geschreven staat kan je leven veranderen want de perfecte jurk accentueert niet enkel je troeven maar verbergt ook je zwakheden. Dit klinkt natuurlijk allemaal wel mooi en veelbelovend maar wat is nu juist de perfecte jurk voor jouw figuur?

We helpen je graag verder!

Het peerfiguur

Vrouwen met een peerfiguur hebben brede heupen, ronde billen, slanke benen en smalle schouders. Jurken die de taille accentueren maar losser zijn rond de heupen zijn dan ook helemaal perfect. Vermijd strakke jurkjes want deze kunnen de heupen nog breder laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Het zandloperfiguur

Volgens velen is het zandloperfiguur het perfecte figuur waar elke vrouw (en man) van droomt. Een volle boezem, een slanke taille, slanke benen en kuiten en brede heupen. Vrouwen die gezegend zijn met een zandloperfiguur zijn op zich redelijk vrij in hun keuze. Een mooie decolleté en strakke taille accentueren de prachtige vormen maar té bloot en té strak kan er al snel wat vulgair uit zien. Ga dus ofwel voor een strakke taille met een hoge hals of een langere jurk met een mooie decolleté.

Jurkjes met vleermuismouwen raden we echter af aangezien deze je een recht figuur geven.

Het kegelfiguur

Vrouwen met een kegelfiguur mogen dan misschien wel wat op peertjes lijken maar in tegenstelling tot vrouwen met een peerfiguur hebben kegels wat slankere heupen en billen.

Slanke armen, een mooie taille en slanke benen maar stevigere dijen. Zo omschrijf je het kegelfiguur in enkele woorden.

Kegels leggen beter de aandacht op hun mooie boezem door middel van een speciale stof of decolleté. Ook het dragen van een mooie hak is een goed idee om je slanke benen nog wat meer te accentueren.

Het appelfiguur

Appeltjes hebben, zoals je al kunt verwachten, een ronde vorm. Denk hierbij aan een buikje en een gemiddelde boezem maar slanke benen. Om je buikje wat te verbergen is het dragen van een jurkje met een plooiing in de taille een goede keuze. Vermijd daarentegen strakke stoffen en vierkante modellen!

Jurkje gedragen door dames met appel figuur lijf

Het bokaalfiguur

Bokalen zijn wat voller aan de bovenkant maar hebben een smalle taille en slanke benen. V-halsjes en zakjes op de heupen zijn echte do’s voor vrouwen met een bokaalfiguur! Jasjes met een dubbele rij knopen zijn echter af te raden aangezien deze je er nog voller uit laten zien. Ook volumineuze stoffen laat je beter in de winkelrekken hangen.

Slank met smalle taille

Ben je trots op je smalle taille? Laat dan een stukje huid zien of ga voor transparantie. Ook de strakke A-lijn jurk is een leuke optie. Wil je echter juist liever wat meer taille tevoorschijn toveren? Ga dan voor een loszittende jurk met een riempje.

Kleine boezem versus grote boezem

Wie een kleine boezem heeft draagt het best jurkjes die voorzien zijn van een mooi patroon of glitters. Vrouwen die gezegend zijn met een grote boezem gaan juist beter voor jurkjes die hun taille accentueren. Dit zorgt namelijk voor een mooi evenwicht .

Zoals je ziet maakt het dus helemaal niet uit wat jouw lichaamsvorm is want voor elk figuur bestaat er een perfecte jurk! De meest stijlvolle jurken voor een bruiloft vind je overigens bij DressesOnly.nl. Alle modellen besproken in dit artikel kun je daar vinden.